Beglazing

Wij plaatsen enkelglas, decoratief glas, Isolatieglas, veiligheidsglas, brandwerende beglazing en leveren ook spiegels.  

Brandwerendglas:

Brandwerende beglazing verhoogt de veiligheid

Naast brandwerende verf of brandwerende coating is brandwerende beglazing een prima mogelijkheid om de brandveiligheid van gebouwen te verhogen. Degeglasservice helpt u hierbij. Wij hebben jarenlange ervaring met brandwerende beglazing en kunnen u dus optimaal van dienst zijn.

 

Vertraag het vuur met brandwerende beglazing

Mocht er brand uitbreken, dan vertraagt de brandwerende beglazing het vuur. De beglazing bestaat uit meerdere lagen. In het glas zit een gel die een schuim barrière veroorzaakt om het vuur te vertragen. Overigens is brandwerend glas zeer stevig en dus ook inbraak werend. Degeschilderwerken kan u voorzien van brandwerende beglazing van de hoogste kwaliteit: 30 en 60 minuten brandvertragend, in de classificaties E, EI en EW.

 

De drie classificaties van brandwerende beglazing:

 

  • E staat voor stabiliteit; een constructie die beschermt tegen brandoverslag en -doorslag en het doordringen van aanzienlijke hoeveelheden gas aan de niet brandzijde.         
  • EI staat voor vlamdicht en temperatuurisolatie; een constructie die ervoor zorgt dat de temperatuur aan de niet brandzijde gedurende een bepaalde tijd niet boven een waarde {< 140 C gemiddeld over de oppervlakte, < 180 C op een bepaald punt} stijgt.
  • EW staat voor stabiliteit en stralingsbeperking; een constructie die zodanig beschermt dat warmtestraling aan de niet brandzijde gedurende een bepaalde tijd onder de waarde 15 kW/m2 blijft.

 

Weet u al hoe u brandwerende beglazing wilt gaan gebruiken: om een vluchtroute te creëren, het gebouw in compartimenten te verdelen of brandveiligheid tussen twee ruimtes te creëren? Dege glasservice adviseert u graag over de mogelijkheden in uw situatie.